Ja u blogerskom svetu

Zdravo svima !

Za prvi post odlučila sam da pišem malo više o sebi i otkuda ja u blogerskom svetu. Imali ste priliku da pročitate ali ko nije da ponovim, moje ime je Dajana, živim u Banjoj Luci i imam 22 godine …

Veliki sam zaljubljenik u šminku i u sve što je vezano za negu i lepotu. Volim da sam uvek sređena i velika sam šmizla. Volim da šminkam i  da se šminkam. Šminkanje je jedna moja velika strast i ljubav, posao koji inspiritavan, kreativan i u kojem nema granica. Lice i očne kapke doživljavam kao slikarsko platno na kojem nema ograničenja. Volim da eksperimentišem i da pomeram granice, kombinujem različite tehnike sa različitim bojama. Kada razmišljam o svemu ovome uvek se setim jedne rečenice koju mi je rekla drugarica dok sam je šminkala da ,,svako ima svoje četkice sa kojima ulepšava svet”. Definitivno delim njeno mišljenje, smatram da svako treba da istražuje dok ne pronađe sebe i ,,svoje četkice”.

Kao dete jako sam volela da se ,,šminkam” tj. da kradem mamin karmin i kreon.  Ja sam počela da se šminkam u 9. razredu osnovne škole i to celokupan makeup bila je maskara u 3 do 63 sloja. Sećam se da mi je sestra poklonila neku plavu Oriflame maskaru i obožavala sam je. Do kraja srednje škole najviše sam koristila maskaru, po neku olovku za oči, puder sam jako retko stavljala, baš u specijalnim prilikama.

Da tako kažem komplikovanije tehnike šminkanja počela sam da primenjujem kada sam aktivnije počela da se bavim folklorom. Tada sam po prvi put počela da koristim bronzer, rumenilo , ajlajner, veštačke trepavice i tako sam ušla u celokupnu priču. Imali smo neka pravila koja smo morali da poštujemo za izlazak na scenu, kao npr. dupli ajlajner. 13082769_1178577448849765_1787600034223739229_n

Sećam se da sam pre nastupa znala da provedem po tri sata dok moj ajlajner ne bude ,,savršen”.  Tada je sve to bilo na dosta nižem nivou nego sada. Međutim tada sam počela da pokazujem interesovanje za celu ovu priču  i da se trudim da sve to usavršim. Naučila sam da lepo izvučem crte ajlajnerom, da lepo stavim bronzer i rumenilo, da stavim veštačke trepavice. Često sam dobijala pohvle od drugarica da sam se lepo našminkala, a po nekada su i tažile da ih našminkam i da pokažem kako se stavlja ajlajner ili bronzer.

Kako je vreme odmicalo moje interesovanje za šminku je sve više raslo.

Počela sam da istražujem i da ulažem u ovaj hobi i da pratim razne blogerke, da istražujem šta mi odgovara od preparativne do dekorativne kozmetike. To se nastavilo tom tendencijom i u šali često kažem da imam veću vrednost u neseseru nego u ormaru .

Odlučila sam da pokrenem svoj blog iz razloga što mislim da imam šta da pokažem i da na ovu temu imam šta da kažem. Ovo radim naravno uz podršku meni dragih ljudi. Nadam se da će ovo što počinjem sada zaista uroditi plodom i da ću razviti jedan uspešan blog.

Do sledećeg posta,

Lep pozdrav.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s